Ervaringen

Ervaringen


Jij bent niet de enige die worstelt met een eet- of gewichtsprobleem. Lees hier een aantal ervaringen van mijn klanten. Zij hebben deze voor mij op papier gezet om met anderen, ook met jou, te delen. Mogelijk helpt het je om een stap te zetten.

 

 

 

‘Af en toe denk ik nog terug aan onze gesprekken. Ik denk dat ze voor mij net op het goede moment zijn geweest en hierdoor was ik er op tijd bij. Je hebt een spiegel voorgehouden. Door deze ervaring en jouw inzichten denk ik dat ik beter weet hoe ik moet handelen als het weer een keer minder gaat. Tijdens mijn zwangerschap en eigenlijk tot nu heb ik goed de controle kunnen houden over eten. Ik geef nu nog volledig borstvoeding en het idee dat alles wat ik eet indirect bij T. komt, zorgt er ook heel erg voor dat ik hier bewust mee omga. Ik zit ook weer bijna op mijn oude gewicht! Daar zal de borstvoeding ook veel te maken hebben, want de kilo's gaan er bij mij nog steeds af.’

Jonge moeder met voorheen eetbuien, 31 jaar

 

‘Ik ben me vooral bewust geworden dat eten niet iets tussendoor is. Heb ontdekt dat het heel belangrijk is dat je je bewust bent van wat je eet.’

Moeder van puberzoon, 16 jaar, met ondergewicht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ervaringen

Jij bent niet de enige die worstelt met een eet- en/of gewichts-probleem. Lees hier een aantal ervaringen van mijn klanten. Zij hebben deze voor mij op papier gezet om met anderen, ook met jou, te delen. Mogelijk helpt het je om een stap te zetten.

‘Af en toe denk ik nog terug aan onze gesprekken. Ik denk dat ze voor mij net op het goede moment zijn geweest en hierdoor was ik er op tijd bij. Je hebt een spiegel voorgehouden. Door deze ervaring en jouw inzichten denk ik dat ik beter weet hoe ik moet handelen als het weer een keer minder gaat. Tijdens mijn zwangerschap en eigenlijk tot nu heb ik goed de controle kunnen houden over eten. Ik geef nu nog volledig borstvoeding en het idee dat alles wat ik eet indirect bij T. komt, zorgt er ook heel erg voor dat ik hier bewust mee omga. Ik zit ook weer bijna op mijn oude gewicht! Daar zal de borstvoeding ook veel te maken hebben, want de kilo's gaan er bij mij nog steeds af.’ Jonge moeder met voorheen eetbuien, 31 jaar

‘Ik heb besloten om bij jou te komen omdat de eerste diëtist teveel gericht was op gewicht en vetpercentage. Via Google jou als diëtist met ervaring met eetstoornissen gevonden. Toen ik belde voor een afspraak voelde dat heel goed, vooral omdat je me geruststelde dat iedere beslissing goed was, en dat ik er mocht zijn.’
Vrouw met ondergewicht, 30 jaar

‘Afvallen zonder te lijnen, dat vond ik prettig.’
Vrouw, 45 jaar

‘De gesprekken met Petra zijn heel leerzaam en je kan de grootste lol hebben met Petra.’
Meisje met overgewicht, 19 jaar

“Ik ben met jou hulp toch op mijn gewicht gekomen wat ik wou. Ik kreeg het vertrouwen in het eet patroon dat jij me gaf en vond het altijd fijn dat ik altijd mijn hart kon luchten in vertrouwen”
man, 70 jr, Nistelrode

“Sinds onze gesprekken eet ik  nu meer op uur en tijd ,begin ‘s morgens met een goed ontbijt ,rond de middag ook een lichte maaltijd en  ‘s avonds warm eten .Verder eet ik bijna geen tussendoortjes meer .Ik er achter gekomen dat ik tot meer in staat ben dan dat ik zelf dacht ,zeker met betrekking tot het niet meer tussendoor snoepen .
Ik  vond het heel fijn dat ik gewoon mijzelf kon zijn , en dat jij een heel goed luisterend oor bent. Voor mij heb jij het heel goed gedaan ben erg tevreden. En wie weet zien we elkaar nog eens”
Vrouw, 53 jr, Oss

“De belangrijkste veranderingen op voedingsgebied zijn dat ik meer groente en fruit ben gaan eten en ik  gebruik meer zuivelproducten. Daarnaast ben ik minder suiker gaan gebruiken (thee zonder suiker en nog maar zelden appelmoes bij de warme maaltijd. Verder ben ik  me meer bewust geworden van mijn valkuilen om te gaan snoepen of meer te gaan eten.
Ik vond het fijne gesprekken met een open karakter, heel positief en heb geen verbeterpunten. Ik ben blij dat ik naar je toe ben gegaan!”
Vrouw, 61 jr, Schaijk

Door de begeleiding met jou ben ik veel bewuster gaan eten en heb een vast patroon wat voor mij gemakkelijk vol te houden is. Ik vind het fijn dat ik zelf mijn gewicht op peil heb leren houden. De gesprekken waren fijn door jouw enthousiasme, de open gesprekken, waarin ik mezelf kon zijn, op mijn gemak was en heldere inzichten heb gekregen.
Al met al ben  ik erg tevreden met het resultaat en heb al veel mensen over jou verteld.
Vrouw, 38 jr, Berghem

 Zorgkaart Nederland

 Lees: meer ervaringen

Ervaringen vervolg

“Ondertussen hoor ik -volgens mij- bij het interieur van Petra!
Ongeveer 6-7 jaar geleden ben ik er achter gekomen dat ik een eetstoornis BED Binge Eating Disorder had. Een jaar daarna was ik eraan toe om serieus iets aan de oorzaak te gaan doen in plaats van altijd maar te lijnen en mezelf dingen te verbieden. Via een vriendin van mijn moeder ben ik zo bij Petra terecht gekomen. In het begin heb ik het met Petra nooit over eten gehad, maar over voelen, van verdriet, blijdschap, verlangen, warm, kou. Na een tijdje besefte ik me dat ik geen eetbuien meer had en ben ik van 74 naar 68 kilo gegaan. Ondertussen had ik besloten dat ik 'petra' wilde worden! En ben ik de opleiding gewichtsconsulente gaan doen. Pas daar heb ik echt veel over eten geleerd en kwam ik erachter dat ik te weinig at en dat de verhouding eiwitten, vetten en koolhydraten niet klopte! Mijn eetpatroon is nu al 2 jaar 'volgens het boekje' maar ik bleef 68 wegen! Ik sport 4-5 keer per week, eet gezond, drink voldoende water en toch bleef ik op dit plateau. Al 2 jaar probeer ik dit te doorbreken. Al een paar keer bij Petra geweest om te zeggen dat ik ermee wilde stoppen omdat ik toch bleef hangen op dit gewicht, maar voordat ik de kans kreeg om dat te zeggen had Petra mij weer moed in gepraat om door te gaan! Tot deze zomer, ik was het zo spuugzat dat ik maar bleef hangen, wat ik ook deed of niet deed. Ik vroeg Petra of ze een crash dieet had voor mij om erdoorheen te komen.
JA dat had ze wel..... En nu eindelijk ben ik erdoorheen en weeg ik nu 62 kilo!
Wouw, en ik weet na al die jaren positieve gesprekken te hebben gehad met Petra en kaartjes (Eigenwijsjes) te trekken dat ik sterk genoeg ben om nu dit gewicht te kunnen behouden! Volgens mij kunnen we nu een beetje gaan afbouwen.Petra, je hebt me veel zinvolle gedachten bijgebracht! En ik ben zo blij dat ik ben doorgegaan, dat je mij iedere keer weer hebt weten motiveren om door te gaan en niet op te geven! Je bent TOP
Vrouw, 32 jaar

“Voor mij was het belangrijkste om een schema te hebben dat ik iedere dag volg. Ik dacht voorheen dat ik goed bezig was om veel fruit te eten.Dat is nu gehalveerd. Ik volg nog iedere dag hetzelfde schema volgens de schijf van vijf. Daarnaast eet ik op een feestje gewoon lekkere dingen, echter niet meer in de overmaat van vroeger. Ik blijf me iedere dag wegen (net als vroeger), en ben daardoor heel bewust van veranderingen en gevolgen van bijvoorbeeld het drinken van alcohol. Ook merk ik dat regelmatig sporten/bewegen belangrijk is. Ik denk dat jouw manier van aanpak goed is. Het besef moet bij degene die wil afvallen komen. De wil moet er zijn. Jij kunt daarbij de handvaten aanreiken. Bij mij ging dat snel. Bij een ander zal daar misschien wat meer tijd voor nodig zijn”.
Man, 40 jr

Na zo’n 10 jaar in de onregelmatige dienst te werkzaam te zijn was mijn voedingspatroon aardig verstoord.Ik had een veel te Bourgondische “life-style” en heel geleidelijk aan had ik zo’n 25 kilo aan overgewicht opgebouwd.De laatste jaren nam ik me bijna elke dag voor om er iets tegen te gaan doen, maar viel toch steeds terug in mijn oude (vr)eet patroon.Inmiddels kreeg ik van de huisarts al meerdere pillen tegen bloeddruk en maagklachten. Toen daar op een gegeven moment weer een pilletje bij moest komen was voor mij de maat vol!Veel mensen in mijn omgeving waren doende met het Cambridge dieet en hadden daar resultaat mee. Hierop vroeg ik aan mijn huisarts of hij hier ook ervaring mee had en of ik dit kon doen met alle medicatie die ik had. De huisarts kende dit dieet niet en verwees mij met mijn vraag door naar praktijk “Zin-Vol” .Petra kende het dieet wel, maar gaf terecht aan dat het probleem zat in mijn eet gewoontes. Als ik deze aan zou passen zou alles goed komen. Met een duidelijke uitleg en voorbeelden over een gezond voedingspatroon ben ik aan de gang gegaan! Steeds de goede ondersteuning en begeleiding zorgde dat ik de discipline had om mij aan het voorschrift te houden. Eigenlijk heb ik mij nog regelmatig verbaasd over de hoeveelheid die ik wel mocht/moest eten op een dag. Van echte honger is ook nooit sprake geweest. Puur door een gezond eet patroon werd de dalende lijn ingezet en na vier maanden was is reeds 18 kilo, en twee kledingmaten kwijt. Ik wil nog een klein stukje door,  en Petra blijft het proces ook nog volgen. Maar het is mij in middels wel duidelijk en ik kan weer zelfstandig keuzes maken en dus “bewust genieten”.  Het is dan nu ook echt niet zo dat ik helemaal niets meer mag, maar alles gaat over de hoeveelheid en de frequentie. Het is lang geleden dat ik weer zo lekker in mijn vel zat, en ik ben ook zo goed als medicatie vrij!
Man, 35 jaar

De belangrijkste veranderingen in mijn voedingspatroon zijn dat ik een dagplanning voor  de hele week heb , waardoor ik meer te doen heb en meer afleiding heb.  Ik kijk bewuster naar de hoeveelheden vet en suikers. Verder heb ik geleerd dat als er iets mis gaat je kunt bekijken wat je eraan kunt doen en daar een oplossing voor vinden en er positief naar kijken i.p.v. jezelf de schuld te geven of een ander. En ook om met meer respect naar jezelf kijken, ik ben zoals ik ben, zoals ik er nu uitzie en dat is goed. Ook  bezig met bewuster eten en bewegen. Ik kijk nu heel anders, meer positief en oplossend dan negatief en "laat maar".
Ik vond het fijn dat ik mezelf kon zijn, me kon laten gaan als dat nodig was. En ik ging altijd met een goed en positief gevoel de deur uit!
Vrouw, 36 jr

Een tevreden klant die spontaan een mailtje stuurt:” Hoi Petra,
Bedankt weer voor vanmorgen. Ik weet dat het jouw werk is maar zo voelt het niet. Jij hebt echt hart voor de mensen die bij je komen en dat mag gezegd worden. Je bent een bijzonder mens met een gave om mensen zo te kunnen helpen.
Ik ben ook vandaag weer vol enthousiasme naar huis gereden!”
Vrouw, 31 jr

‘Ik ben me vooral bewust geworden dat eten niet iets tussendoor is. Heb ontdekt dat het heel belangrijk is dat je je bewust bent van wat je eet.’
Moeder van puberzoon, 16 jaar, met ondergewicht


Petra de Kleijn - van den Broek

 

E-mail info@zin-vol.nl
Mobiel 06-13368132

 

bewust-leren-genieten