Eetstoornissen zijn  echt te overwinnen!

 

Er zijn intussen meerdere bekende personen die durven te vertellen over hun verleden met een eetstoornis. Zeker als je de eetstoornis achter je hebt gelaten is het fijn en belangrijk om daarmee naar buiten te durven komen. Want hiermee hoort  “de wereld” dat genezing  dus echt mogelijk is.

Een reactie op het bericht  van 29 januari 2017 uit Akron Beach Journal dat  Amerikaanse Alexia Bliss,  pseudoniem voor Lexi Kaufman (25 jr ) en wereldkampioen worstelen twee keer heeft gekampt met ernstige anorexia en helemaal is genezen.  Op Instagram zijn foto’s van haar te zien.

Veel mensen denken nog steeds eens een (eet-) stoornis altijd een (eet-)  stoornis, maar dat is absoluut niet waar volgens mij. Ik merk dat er ook nog steeds hulpverleners zijn die zo denken. Dat verbaast me dan ten zeerste, want ik vraag me dan af hoe je denkt dat je cliënt beter kan worden als jij er zelf  als hulpverlener niet in gelooft.

Als hulpverlener is het volgens mij heel belangrijk om te geloven in je cliënt. En bij eetstoornissen is het al lang bekend dat hoe vroeger je er bij bent, hoe beter en sneller de cliënt te behandelen is.

In mijn praktijk merk ik dat inderdaad meisjes ( ik zie vooral meisjes, er zijn ook wel jongens met eetstoornissen, maar minder in aantal) op steeds jongere leeftijd met hun lichaam en hun gewicht bezig zijn.

Ben jij een moeder van een meisje wat erg onzeker is over lichaam,  wat klaagt over een buik die te dik is, die niet meer alles gewoon mee eet, die zich steeds meer afzondert. Lig jij soms ’s nachts te malen over wat er toch aan de hand is met je dochter? Of herken je hierin een beschrijving van een vriendin van je dochter, of een nichtje of je buurmeisje of een meisje in je klas , voor de vele leerkrachten onder de moeders ?

Trek dan aan de bel, want je kunt niet vroeg genoeg zijn met bepaalde signalen serieus nemen. Beter te vroeg dan te laat want hoe eerder deze kwetsbare jongeren in beeld zijn hoe beter. Neem gerust contact op met mij liefst via de mail, maar bellen of Appen kan ook gerust. Ik zal zo snel mogelijk reageren en kan je dan mogelijk meteen gerust stellen.

Petra de Kleijn,  diëtiste gespecialiseerd in eetproblemen

Petra de Kleijn - van den Broek

 

E-mail info@zin-vol.nl
Mobiel 06-13368132

 

bewust-leren-genieten