Niet wat jij denkt

 

Dit is de titel van het boek geschreven door Jiami Jongejan ( 17 jr). Ze vertelt hierin openhartig over haar strijd tegen anorexia, omdat ze het belangrijk vindt dit verhaal te vertellen.  Jiami is tevens blogger/YouTuber en houdt van lijstjes.

Jiami schrijft in haar boek over De Stem , die symbool staat/ stond voor haar ziekte.  Deze Stem, die ik soms ook wel Vrouwe Anorexia noem is voor de meesten zowel een vriendin als vijand tegelijk. Dat is ook de reden waarom sommigen er moeilijk van kunnen loskomen.  De Stem vindt zijn “prooi” bij onzekere faalangstige meisjes.  Meisjes die heel de controle willen hebben en  houden over hun leven. De meisjes die nogal perfectionistisch zijn. Dat zijn de kwetsbare meisjes.

Het is en blijft van groot belang dat je als moeder,  je onderbuikgevoel serieus neemt. Dus als je je af en toe zorgen maakt over je dochter, omdat  ze niet lekker in haar vel zit,  schroom dan niet om er met haar over te praten.  Als je na een gesprek met je dochter nog steeds twijfelt of het wel goed met haar gaat,  neem dan gerust contact op met mij. Of als je het lastig vind om erover te praten met je dochter , neem dan  gerust eerst met mij contact op. Want ter preventie is het heel belangrijk om al in een vroeg stadium aan de bel trekken. De Stem sluipt namelijk binnen in het hoofd van je dochter. Soms heeft ze het zelf niet eens in de gaten. 

Neem dus gerust contact met mij op,  want ik denk dat je beter voor niets kunt bellen ( achteraf  weet je dat pas natuurlijk)  dan te lang  wacht en achteraf te denken had ik maar beter op mijn intuïtie vertrouwd!

 

Petra de Kleijn - van den Broek

 

E-mail info@zin-vol.nl
Mobiel 06-13368132

 

bewust-leren-genieten