nieuwsbericht Zin-Vol

Cursus 'Mindful naar een Gezonde Leefstijl

Slanker in een half jaar

“Waarom moeilijk doen als het samen kan”

Zou je beter voor jezelf willen zorgen en zou je nu eindelijk wel eens van die overtollige kilo’s af willen? Wij begeleiden je in deze cursus naar een voor jou gezonde leefwijze en ideaal gewicht en leert je bewust te genieten en gezonde keuzes te maken. Graag helpen Petra en Marjon je positiever naar jezelf te kijken, meer zelfvertrouwen te krijgen en daardoor lekker in je vel te zitten.


Hierbij staat positieve aandacht voor je lichaam, balans tussen lichaam en geest en bewustwording centraal. Er is altijd een achterliggende reden waarom je je niet lekker in je vel voelt, of niet in staat bent om je leven op een gezonde manier invulling te geven.

Petra en Marjon gaan allebei uit van de eenheid van lichaam en geest en de wijsheid van het lichaam. Ze gaan je in de cursus onder andere inzicht bieden in hoe het jou kan gaan lukken om uit de vicieuze cirkel te komen, van afvallen en weer aan komen. Je krijgt ook meer inzicht in je saboterende gedachtes. Zij kijken dus veel verder dan het letterlijk te veel aan kilo’s, en helpen je bij het ontwikkelen van een positiever zelfbeeld en een gezondere leefstijl. Ze gaan ervan uit dat iedereen zijn of haar eigen redenen en ervaringen heeft, die verklaren waarom het maar niet wil lukken om je ideale gewicht te bereiken én te behouden.
Echter bepaalde achtergronden, ofwel gedachtepatronen zijn voor iedereen hetzelfde.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:
Bij gewicht verliezen lijkt het vooral om eten te gaan, maar het gaat veel meer over jouw gedachten en gevoelens over eten en de vaak negatieve gedachten over jezelf!

Locatie: Maasvallei, Raadhuislaan 23, Oss
Tijd: donderdagavond van 19:30 - 21:30 uur
3 oktober, 31 oktober , 28 november en 19 december
Kosten: € 50,00 per avond

Aanmelden of meer informatie via
Petra: T  06-13368132 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marjon: www.marjonpeeman.nl

 

Cursus 'Mindful en Gezond Moeder Zijn'

Moeder worden is niet altijd een roze wolk!

Hoe geef je invulling aan je nieuwe leven, zonder dat je jezelf voorbijloopt?
We gaan samen met je de diepte in en je leert keuzes maken die echt bij jou passen.

De cursus is voor iedere zwangere of moeder met jonge kinderen die op zoek is naar balans in haar moederrol. Petra de Kleijn en Marjon Peeman staan met je stil bij het maken van keuzes, gezond eten en bewegen, aandacht voor jezelf & ontspanning en opladen.

Een cursiste:
“Ik vond het zo fijn te ervaren dat andere
moeders tegen dezelfde dingen aanlopen en
ik in de cursus aandacht kon hebben
voor mezelf in mijn rol als moeder”.

De bijeenkomsten duren van 19:30 tot 21:00 uur
Wanneer: donderdagavond  19 september, 17 oktober, 14 november en12 december

Waar: Maasvallei, Raadhuislaan 23, Oss

Kosten: €35,- per persoon per avond, inclusief ondersteunend materiaal.

Meer weten of je opgeven?
Petra: T 06-13368132 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Filmpje over voeding

Klik hier voor het filmpje

 

 

Diëtist effectief bij overgewicht

Behandeling door een diëtist is effectief voor patiënten met ernstig overgewicht, maar de helft van de patiënten haakt voortijd af. Dat blijkt uit een onderzoek van het NIVEL en de Vrije Universiteit.

De onderzoekers baseerden zich op de gegevens van 3960 mensen met een BMI van meer dan 25. Een BMI tussen de 18,5 en 25 is gezond. Tussen  de 25 en 30 is er sprake van overgewicht. Tussen 2006 en 2012 werden de patiënten door in totaal 32 diëtisten behandeld.

Lager BMI
Dankzij het advies van de diëtisten nam de BMI gemiddeld af met bijna een punt. Gemiddeld was dit een gewichtsverlies van 3 procent. Bij patiënten die langer dan zes maanden werden behandeld nam het BMI nog verder af met 0,83. Bij hen kwam dit neer op een gewichtsverlies van gemiddeld 5,6 procent.

Patiënten die naast hun overgewicht ook kampten met risicofactoren voor hart- en vaatziekten of andere aandoeningen vielen minder af dan mensen die alleen voor overgewicht werden behandeld. Dit gold ook voor patiënten met psychische problemen.

Afhakers
"We zien dus dat patiënten die langer dan een half jaar in behandeling zijn goede resultaten boeken. Helaas stopt meer dan de helft van alle patiënten binnen een half jaar. Als we kunnen achterhalen hoe het komt dat de behandeling bij de ene patiënt wel aanslaat en bij de andere niet, kan de diëtist de behandeling nog beter op maat maken, waardoor een grotere groep patiënten gunstige resultaten kan boeken", zegt NIVEL-onderzoeker Jacqueline Tol.

De resultaten van het onderzoek verschenen in het Journal of Human Nutrition and Dietetics.

 

 
 

Petra de Kleijn - van den Broek

 

E-mail info@zin-vol.nl
Mobiel 06-13368132

 

bewust-leren-genieten