7 Redenen voor zwangeren om een afspraak te maken

7 redenen waarom jij als zwangere vrouw een afspraak zou willen maken met de jongerendiëtiste & leefstijlcoach van praktijk Zin-Vol

1.    Ben je een zwangere met overgewicht (bereken zelf je BMI: www.voedingscentrum.nl) dan kan ik waarschijnlijk veel voor je betekenen om juist nu een gezondere leefstijl aan te leren. Vooral om ervoor te zorgen dat je niet nog veel zwaarder wordt. Afvallen is ongezond als je zwanger bent, maar je kunt wel oefenen om gezond(er) te eten en daardoor niet teveel aankomen, waarmee dus de kans op vroeggeboorte en problemen tijdens de bevalling voorkomen! Citaat van Neonatoloog Ruurd van Elburg in het Brabants Dagblad van 16 december 2015: “Gezond eten is cruciaal voor kind tijdens eerste duizend dagen na de conceptie. In Nederland kampt 40 % van de vrouwen met overgewicht. Zij hebben meer kans op een te vroeg geboren kind en lopen meer risico op problemen tijdens de bevalling. Bovendien begint slechts 50 % van de Nederlands vrouwen met het op tijd slikken van foliumzuur.

2.    Eenmalig met mij checken of je gezond eet & drinkt! Samen kijken we of je alle vitaminen en mineralen die nu extra van belang voor de groei en ontwikkeling van je kindje binnenkrijgt. Ik ga er vanuit dat je al foliumzuur slikt. We kijken vooral naar het mineraal jodium. In februari 2016 stelde hoogleraar Robin Peeters in zijn oratie dat aanstaande moeders die geen brood eten, en dus veel te weinig jodium binnen krijgen een kindje met lager IQ dreigen te krijgen.

3.    We kunnen bespreken of je genoeg beweegt en of je dus voldoet aan de Beweegnorm (= elke dag minimaal 30 minuten bewegen).

4.    Als leefstijlcoach kan ik ook met jou (en je partner) praten over hoe om te gaan met stress en indien nodig al vroegtijdig specialistische hulp daarvoor vinden. Ook om jou (en je partner) erop voor te bereiden dat moeder worden niet alleen maar een roze wolk is, en af en toe best zwaar, denk maar aan gebroken nachten etc.

5.    Als jij in het verleden ooit een eetprobleem hebt gehad en dus veel moeite hebt met “zwaarder” worden, kan ik je daar mentaal in ondersteunen en praktische tips en adviezen geven.

6.    Ben je zwanger en heb je nog steeds een eetprobleem, dan ben je bij mij helemaal op het juiste adres, want dan heb je een intensieve begeleiding nodig, om zo “gezond als mogelijk is” te gaan eten, en minder of geen eetbuien meer hebben en zeker niet te braken.

7.    Twijfel jij/ jullie nog over het wel of niet geven van borstvoeding. We kunnen dan samen de voordelen en nadelen op een rijtje zetten. Zeker als er voedselallergieën in je familie voorkomen is het raadzaam om goed bij stil te staan bij de voordelen van het geven van borstvoeding.

Praktijk ZinVol Bewust leren genieten