Ervaringen

Ervaringen

Jij bent niet de enige die worstelt met een eet- en/of gewichts-probleem. Lees hier een aantal ervaringen van mijn klanten. Zij hebben deze voor mij op papier gezet om met anderen, ook met jou, te delen. Mogelijk helpt het je om een stap te zetten.

“Door de gesprekken die we hebben gevoerd, heb ik mezelf beter kunnen accepteren. Voor de begeleiding had ik op veel momenten moeite met mijn zelfbeeld en kon ik er soms doorheen zitten. Daarnaast vond ik de weegschaal eng. Dankzij de begeleiding heb ik een vorm van acceptatie gevonden. Ik ben tevreden met wie ik ben en vergelijk mezelf minder met anderen. Daarnaast is de weegschaal minder eng geworden en hecht ik niet meer veel waarde aan het getal.

De belangrijkste verandering is, dat ik een balans heb gevonden in mijn voedings- en leefpatroon. Daarnaast heb ik beter inzicht gekregen in welke producten goed zijn en welke minder. Hierdoor kan ik makkelijker gezondere keuzes maken en ben ik mij beter bewust van wat ik eet. Het doel voor mezelf was om een gezonde leefstijl te ontwikkelen en ik durf wel te zeggen dat dit voor een groot deel gelukt is.

Ik vond het fijn dat er aandachtig geluisterd werd. Daarnaast was het fijn dat er elke keer weer gekeken werd naar wat er precies bij mij paste, zowel qua voeding als leefpatroon door middel van sporten. Ik vond het ook prettig dat de focus niet zo heftig werd gelegd op het moeten afvallen, maar op het krijgen van een gezonde leefstijl.”

Vrouw, 25 jr

“Wat ik veranderd heb in mijn voeding is, dat ik meer jodium in brood en meer zuivel ben gaan gebruiken. Meer kaas ook. Verder heb ik door de gesprekken ontdekt dat ik al best goed bezig ben en dat ik van sommige dingen echt te weinig at. In de communicatie ben je heel helder bent en je kan goed luisteren en je hebt geen oordeel. Je legt alles heel goed uit.  Er was veel ruimte voor vragen en eigen inbreng. Dat vond ik heel erg prettig.”

Vrouw, 48 jr

“Eerst dacht ik veel na, vooral over wat er is gebeurd in mijn verleden. Ik leef nu in het heden en dat voelt super fijn. Ook heb ik geleerd om beter te luisteren naar mijn lichaam, naar wat het nodig heeft.”
Vrouw 23 jr

“Ik heb vooral inzicht gekregen in waar het fout ging ( on-gecontroleerd gedrag), merkte dat ik bij stress dingen naar binnen propte, zonder na te denken en nu denk ik als ik stress heb en de neiging voel, “wat een onzin, er verandert niets door”. Ook heb ik het inzicht gekregen dat ik een probleem eerder moet aanpakken EN dat problemen van anderen niet mijn probleem zijn. Fijn is dat jij positief bent en dat uit straalt en dat gaf mij het gevoel van” ik kan het”. Ik vond het ook fijn dat hier geen weegschaal wordt gebruikt. Het voelde vertrouwd, ik  kon mezelf zijn en hoefde met niet te verantwoorden.”
Vrouw , 62 jr

“Ik ben me meer bewust geworden en heb bepaalde voedingspatronen doorbroken.
Ik ben in mezelf gaan vertrouwen en voeding niet meer als angst/vijand gaan zien maar het vanuit een positieve benadering beschouwen als brandstof voor zowel lichaam als geest!  Fijn was jouw enthousiasme en de gedrevenheid die centraal stonden gedurende de begeleiding. Altijd erg betrokken en een positieve uitstraling; dat maakt het zeker zin-vol 😉!”
Meisje met eetprobleem, 24 jr

“Even wat herinneringen over de behandeling, ik was zeer tevreden over de behandeling, je liet me inzien dat het ergens begonnen was om niet meer te eten of weinig te eten, omdat ik het te druk vond en steeds minder belangrijk. Ik heb ingezien dat het beter voor me is om regelmatig te eten, en dit heeft ook geholpen, om wat je zei iets meer te gaan eten. In het begin hik je er tegenaan maar het gaat nu goed, ik eet waar ik zin in heb , en ben al een stukje zwaarder en voel me sterker.”
Vrouw met te laag gewicht, 62 jr

“Sinds jouw begeleiding eet ik meer groenten, beweeg ik meer en ben ik me veel bewuster van mijn gedrag. Ik heb ook ontdekt dat het niet alleen gaat om wat je eet, maar dat er veel meer dingen een rol spelen, die invloed hebben op je gewicht. Daarom vond ik het fijn om ook op andere gebieden adviezen te krijgen.”
Vrouw met te hoog gewicht, 54 jr

“Nogmaals hartelijk bedankt voor jouw inzet en begeleiding. Ik heb onze gesprekken positief en prettig ervaren!”
Meisje 20 jr

“Het waren interessante gesprekken, vol humor, leuk, levendig en met levenservaring.”  Vrouw van 65 jr, Oss

“Af en toe denk ik nog terug aan onze gesprekken. Ik denk dat ze voor mij net op het goede moment zijn geweest en hierdoor was ik er op tijd bij. Je hebt een spiegel voorgehouden. Door deze ervaring en jouw inzichten denk ik dat ik beter weet hoe ik moet handelen als het weer een keer minder gaat. Tijdens mijn zwangerschap en eigenlijk tot nu heb ik goed de controle kunnen houden over eten. Ik geef nu nog volledig borstvoeding en het idee dat alles wat ik eet indirect bij T. komt, zorgt er ook heel erg voor dat ik hier bewust mee omga. Ik zit ook weer bijna op mijn oude gewicht! Daar zal de borstvoeding ook veel te maken hebben, want de kilo’s gaan er bij mij nog steeds af.”
Jonge moeder met voorheen eetbuien, 31 jr    

“Ik heb besloten om bij jou te komen omdat de eerste diëtist teveel gericht was op gewicht en vetpercentage. Via Google jou als diëtist met ervaring met eetstoornissen gevonden. Toen ik belde voor een afspraak voelde dat heel goed, vooral omdat je me geruststelde dat iedere beslissing goed was, en dat ik er mocht zijn.”
Vrouw met ondergewicht, 30 jaar

“Afvallen zonder te lijnen, dat vond ik prettig.”
Vrouw, 45 jaar

“De gesprekken met Petra zijn heel leerzaam en je kan de grootste lol hebben met Petra.”
Meisje met overgewicht, 19 jaar

“Ik ben met jou hulp toch op mijn gewicht gekomen wat ik wou. Ik kreeg het vertrouwen in het eet patroon dat jij me gaf en vond het altijd fijn dat ik altijd mijn hart kon luchten in vertrouwen”
Man, 70 jr, Nistelrode

“Sinds onze gesprekken eet ik  nu meer op uur en tijd, begin ‘s morgens met een goed ontbijt, rond de middag ook een lichte maaltijd en  ‘s avonds warm eten. Verder eet ik bijna geen tussendoortjes meer. Ik ben er achter gekomen dat ik tot meer in staat ben dan dat ik zelf dacht, zeker met betrekking tot het niet meer tussendoor snoepen.
Ik  vond het heel fijn dat ik gewoon mijzelf kon zijn, en dat jij een heel goed luisterend oor bent. Voor mij heb jij het heel goed gedaan ben erg tevreden. En wie weet zien we elkaar nog eens.”
Vrouw, 53 jr, Oss

“De belangrijkste veranderingen op voedingsgebied zijn dat ik meer groente en fruit ben gaan eten en ik  gebruik meer zuivelproducten. Daarnaast ben ik minder suiker gaan gebruiken (thee zonder suiker en nog maar zelden appelmoes bij de warme maaltijd). Verder ben ik  me meer bewust geworden van mijn valkuilen om te gaan snoepen of meer te gaan eten.
Ik vond het fijne gesprekken met een open karakter, heel positief en heb geen verbeterpunten. Ik ben blij dat ik naar je toe ben gegaan!”
Vrouw, 61 jr, Schaijk

“Door de begeleiding met jou ben ik veel bewuster gaan eten en heb een vast patroon wat voor mij gemakkelijk vol te houden is. Ik vind het fijn dat ik zelf mijn gewicht op peil heb leren houden. De gesprekken waren fijn door jouw enthousiasme, de open gesprekken, waarin ik mezelf kon zijn, op mijn gemak was en heldere inzichten heb gekregen.
Al met al ben  ik erg tevreden met het resultaat en heb al veel mensen over jou verteld.”
Vrouw, 38 jr, Berghem

Klik hier om naar de website van Zorgkaart Nederland te gaan om uw ervaring te delen.

Lees hier meer ervaringen.

Petra de Kleijn van Praktijk ZinVol

Petra de Kleijn – van den Broek


✉ petra@zin-vol.nl


🕿 06-13368132

Praktijk ZinVol Bewust leren genieten